OM MIG

Min tilgang til stråtag starter tilbage i 1960 érne hvor jeg som dreng var meget med min bedstefar, Johannes Jensen, på tækkearbejde om lørdagen og i skoleferier, hvor arbejdet bestod i at “sy for tækker”. dvs. man sad indenfor på loftet og trak nålen ind og stak ud igen og bandt på den måde stråene fast.

Efter endt skolegang blev det til mere og mere tækning, og i 1978 mente bedstefar, at det var bedre jeg fik lært faget helt, så jeg senere kunne overtage hans forretning. Jeg overtog firmaet i 1980, hvor bedstefar blev ansat som fast medhjælp sammen med 2 øvrige medarbejdere. Bedstefar fortsatte med at være på taget til 1982, hvor han mente han nok skulle nå at være lidt pensionist også, han var dengang 77 år gammel.

I 1991 måtte jeg slippe tækkebrædtet pga. en arbejdsskade, og var derpå næsten ikke på taget før i 1999, hvor jeg fik tid til at genoptaget det skønne håndværk, men dog på nedsat tid. På denne måde nød jeg meget at have mit håndværk som en noget omfangsrig hobby. I 2012 blev tækkearbejdet igen mit hovederhverv, og jeg ser mit arbejdsområde som hele Midt-, Nord- og Vestjylland, med udgangspunkt i Sydthy.

I læretiden blev jeg oplært i den gamle måde med at sy/binde taget, men har altid været aktiv på udvikling af arbejdet, og været med i Jydsk Tækkemandslaug (nu Tækkelauget) i de år jeg har drevet forretning, for på den måde at lære, se og høre om den udvikling der er i anvendelsen af stråtag, og kunne yde kunden den bedste service og kvalitet.